Diagnoser

Här hittar du ett urval av de vanligaste diagnoserna som kiropraktorerna på Ryggcentrum Lund behandlar. Är du osäker på om kiropraktorn kan hjälpa dig är du välkommen att kontakta oss. Texterna baseras på Legitimerade Kiropraktorernas Riksorganisations (LKR) informationsmaterial och på vetenskapliga artiklar i ämnet.

Valet av behandlingsmetod beror på dina specifika besvär. Om du har flera besvär i rörelseapparaten kan det vara tal om flera diagnoser. Ibland kan dessa gå över i varandra eller likna varandra. Valet av behandlingsmetod kan därför variera och behöva ändras under behandlingsförloppet.

Axel- och skuldersmärtor
Huvudvärk
Ischias
Migrän
Nacksmärtor
Ryggsmärtor
Smärtor i bröstryggen
Yrsel

Skademekanismerna till diagnoserna kan även variera. Ibland uppstår en akut inflammation men oftast är det tal om en långvarig överbelastning av vävnaden som leder till förändringar. Smärtan kommer oftast senare i förloppet.
Forskning har visat att flertalet av de som utvecklar mera kroniskt tillstånd inte får den akuta reaktion med inflammation som är kroppens sätt att påbörja en läkningsprocess.

Här nedan följer de vanligaste diagnoserna som kan behandlas med stötvågsbehandling/tryckvågsbehandling. Det finns även andra diagnoser (främst kroniska tendinoser/tendiniter) där en behandlingsmetod kan vara stötvågsbehandling/tryckvågsbehandling.

Kalkaxel
Axelbursit
Axeltendinoser
Tennisarmbåge
Golfarmbåge
Höftinflammation
Patellofermoralt smärtsyndrom
Hopparknä
Löparknä
Benhinneinflammation
Hälseneinflammation
Hälsporre

Ryggcentrum Lund

Vi behandlar bland annat ryggvärk, ischias, nackspärr, ryggskott, nack- och huvudvärk, migrän, axelvärk med kiropraktik. Vanliga orsaker till ont i ryggen samt nackbesvären kan vara långvarig felbelastning, dåliga lyft, idrottsskador, våld och trauman mot rygg och leder, stress och en kombination av livsstils problem som t e x för lite regelbunden motion.

Stötvågsbehandling är effektiv mot besvär från senfästen som t e x ont i axel av senförändringar eller kalkaxel, hälsporre, tennis- och golfarmbåge, hälseneproblem, behinneinflammation, hoppar- och löparknän. Ibland föreligger flera diagnoser och flera områden måste behandlas för att få bästa resultat. 

Utforska gärna vår hemsida och läs gärna igenom områden som berör dina besvär. Om ni har några frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss via e-post eller telefon.

Följ oss på

Öppettider

 

 • Mån-Tors
  08:00 - 12:00
  13:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 12:00
  13:00 - 15:00
 • Helgdagar
  Stängt
 • *Med reservation för ändring vid kurser/utbildning

Samarbetspartners