fbpx
Skip to main content

Yoga våren 2024

Yoga

Välkomna till Ryggcentrum Lunds yoga kurser för ett bättre mående. Yogan kan hjälpa dig att förbättra balans, styrka, smidighet och ger dig mer energi. 

Yoga kurserna är i små grupper om max 8 deltagare i en personlig och rogivande miljö. 

Juan Carlos och Maria Lindgren

Kurser

Du anmäler dig till våra kurser på hemsidan eller via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kursen ska betalas inom 1 månad efter att du anmält dig och senast 1 vecka innan kursstart. Betalning sker antingen på plats hos oss på Ryggcentrum Lund eller kontakta receptionen om du vill betala via faktura. Vi förbehåller oss rätten att annulera anmälan om betalning inte inkommit enligt ovan. Antalet deltagare per kurs är vanligtvis 6-8. För att kursen ska bli av krävs minst 6 deltagare på kurserna förutom Mam Yoga där det krävs minst 4 deltagare.

Ryggcentrum Lund har även möjlighet att anpassa en yoga kurs specifikt för en grupp på max 9 deltagare. Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hatha Yoga

Hatha yoga är den klassiska yogan, ur vilken de flesta fysiska yoga-formerna härstammar. Ett yoga-system med en serie ställningar, dessa kan vara lugna eller fysiska, dynamiska. De olika ställningarna hålls under ett par eller flera andetag, mellan vissa sekvenser stannar man upp och fokuserar på andningen.
Hatha yoga passar bra för nybörjare men även för de som yogat ett tag.

Kurs
Nybörjare 
Tisdagar kl 16.45-17.30
16 januari till 2 april, uppehåll i vecka 8 och 13
Sammalagt 10 tillfällen

Längd: 45 min
Pris: 1550 kr

Instruktör: Maria Lindgren

Kurs
Fortsättning
Tisdagar kl 17.40-18.40
16 januari till 2 april, uppehåll i vecka 8, 13 och 14
Sammanlagt 10 tillfällen

Längd: 60 min
Pris: 1900 kr 

Instruktör: Maria Lindgren

Yoga 45 Min

Vänder sig till dig som är senior, nybörjare eller har ett stilla sittande arbete och vill sträcka ut kroppen på lunchen. Fokus på rörlighet, balans, hållning och avslappning.

Kurs
Torsdagar kl 12.00-12.45
1 februari till 14 mars, uppehåll i vecka 8
Sammanlagt 6 tillfällen

Längd: 45 min
Pris: 930 kr

Instruktör: Maria Lindgren

Mam Yoga

Yoga i livets alla åldrar. Nu startar vi upp en grupp för Mamma/baby. Efter en förlossning behöver kroppen komma igång, hitta tillbaka. Genom yogan gör vi just detta, samtidigt som vi stärker bukmusklerna, knipet, bäckenbotten mm. Vi börjar på ett mjukt och behagligt vis. Om babyn är vaken kan den vara med i de flesta övningarna. Annars vilar babyn på en filt/handduk bredvid. Gruppen är liten med max 6 deltagare.

En förlossning är väldigt individuell, likaså är det med återhämtningen efteråt. Vi rekommenderar kursen från ca 6 veckor efter förlossningen. Är du osäker om du kan delta så kontakta din barnmorska, gynekolog alternativ fysioterapeut innan. 

Eventuellt kommer vi starta en Mam yoga kurs på måndagar från och med slutet av januari om intresse finns. Kontakta gärna oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du är intresserad att delta då. 

Kurs
Onsdagar kl 10.00-10.45
31 januari till 13 mars, uppehåll i vecka 8
Sammanlagt 6 tillfällen

Längd: 45 min
Pris: 930 kr 

Instruktör: Maria Lindgren

Hatha/MediYoga mix

Vi kombinerar klassiska rörelser från Hatha yogan med Mediyoga som karaktäriseras av mjuka lugna rörelser, medveten andning, koncentrationstekniker och avslappning som kombineras med meditation.

Kurs
Nybörjare
Måndagar kl 17.30-18.30
5 februari till 8 april, uppehåll i vecka 8 och 13
Sammanlagt 8 tillfällen

Längd: 60 min
Pris: 1500 kr

Instruktör: Juan Carlos, MediYoga terapeut

Kurs
Nybörjare
Onsdagar kl 17.30-18.45
28 februari till 10 april
Sammanlagt 8 tillfällen

Längd: 75 min
Pris: 1700 kr

Instruktör: Juan Carlos, MediYoga terapeut

Ryggcentrum Lund erbjuder även MediYoga i enskilda sessioner för dig som inte vill delta i grupp eller om du vill ha en mer individuell anpassning av MediYogan. Tanken är att du sedan kan utöva metoden på egen hand. Läs mer på vår hemsida om MediYoga.