fbpx

Hållbara nyårslöften

Nyårslöftet är en signal om hopp, att tänka att livet ska bli bättre skänkerglädje och framtidstro. Många har dock erfarenheten att nyårslöften inte funkar. Ofta beror det på att man inte tänkt igenom sitt löfte. I den första stora svenska studien om nyårslöften för några år sedan höll drygt hälften av deltagarna sina löften. Vägen till framgång är planering och tydliga mål. För att du ska lyckas:

Sätt konkreta mål. Ju vagare löfte desto större risk att skjuta det på framtiden. Om du vill börja springa är det klokt om du har joggingskorna inköpta. 

Ha positivt utformade nyårslöften. Fokusera på det du vill uppnå och undvik ord som alltid, aldrig och inte. Att löva sig själv för mycket kan paradoxalt nog leda till ökad risk att man inte håller löftet på sikt. 

Sätt ribban lagom högt. Fråga dig själv och andra om målet är realistiskt att uppnå på ett års tid. Bryt sedan ned ditt mål i konkreta mätbara delmål. 

Belöna dig själv när du lyckas. När du lyckas med ditt första ”mini-mål”, kom ihåg att ge dig själv en belöning. 

Ta bakslag med ro. Alla upplever någon gång bakslag när man försöker etablera en ny vana. Det betyder inte att man är tillbaka på ruta ett. Att analysera och lära av sina misstag är en nyckel till framgång. 

Lycka till!

Malin Bäckman

Leg psykolog

Nyårslöfte 1

Copyright © 2020 Ryggcentrum Lund
Webbsida av Joomlaproffs.se