fbpx
Skip to main content

Massage i Lund

Välkommen till massageterapeuten

På Ryggcentrum Lund erbjuder vi både klassisk djupgående massage med olja och även mobiliserande massage utan olja. Båda kan tjänsterna kan bokas på hemsidan.

Massage 30 min eller Massage 45 min med Juan Carlos, Filip Mineus eller Maria Lindgren
Mobiliserande massage 45 min (utan olja) med Christian Jensen.

Tänk på att massage och mobiliserande massage skiljer sig en del och kan upplevas olika. Vi rekommenderar dig att testa båda metoderna för att hitta den metoden som passar dig bäst.

Alla våra massageterapeuter behandlar patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. Massagen är även ett led i friskvårdande syfte och används för att förebygga återkommande besvär.

Massageterapeut Maria Lindgren och Juan Carlos är båda utbildade på komplementärmedicinska Högskolan och Christian Jensen har en 3 åriga Body-SDS utbildning från Danmark.

Massör Filip Mineus är under sista året på sin massageterapeut utbildning och beräknas få sin examen som massageterapeut juni 2023. 

Massage

Medicinsk massageterapeutens främsta verktyg är massage och ledmobilisering samt triggerpunktsbehandling och stretching. De har även kunskapar avseende ergonomi, kost, näringslära, träning och stresshantering.
Utbildningen till medicinsk massageterapeut innehåller anatomi, fysiologi, patologi, neurologi, svensk klassisk massage, manuell mobiliseringsteknik OMT1, stretch, idrottsmassage, allmän näring- och träningslära, ergonomi, psykologi, ortopediskmedicin och triggerpunktsbehandling för att på bästa sätt hjälpa patienter till en bättre livskvalité och/eller förebygga problem innan de uppstår.

Mobiliserande massage

Christian använder mobiliserande massagetekniker utan olja, specifika rörelser, stretching för att lösa upp spänningar i kroppen muskler och leder. Behandlingen har ett holistiskt tillvägagångsätt och är individanpassad. Val av metod kan variera gång till gång beroende på hur dina besvär upplevs och vilka fynd som görs vid undersökningen. Behandlingen börjar alltid med ett kort samtal om dina besvär och var behandlingen ska fokuseras.
Behandling har utgångspunkt i kroppen, men det finns även möjlighet att ta upp andra emotionella samband, om behovet finns och du vill och är intresserad i detta.
Du kan läsa mer om Body SDS utbildningen på deras hemsida https://body-sds.dk/

KMH-skolan       BMM