fbpx

Vi erbjuder stötvågsbehandling!

Med stötvåg behandlar vi bland annat långdragna sen- och muskelbesvär samt kalkutväxter eller kalkavlagringar i sena/muskel.
Stötvågen skapas av en kompressor som genom tryckluft leds genom en applikator och får en kula att mekaniskt tryckas upprepade gånger med hög hastighet mot det behandlande området.
Stötvågen kan med lätthet transporteras i våra kroppar och när den når fram till seninflammationen eller kalkutväxten påverkas strukturen.
Behandlingen tar ca 3-10 minuter och mellan 1000-5000 tryckvågor appliceras mot behandlingsområdet. Det kan göra ont men de flesta står ut. Direkt efter behandlingen känns det för det mesta ingenting, dock kan en diffus smärta uppstå någon timme efter behandlingen och vara i 24-48 tim. Även blåmärke kan uppstå.
Vanligtvis krävs det 5-6 behandlingar för att få bäst resultat och för det mesta finns inga biverkningar och kommer de så är det mycket milda.

Vanliga diagnoser som behandlas med stötvåg är hälsporre, hälseneinflammation, hopparknä, löparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, kalkaxel, tendiniter/tendinoser omkring axeln.

EMS Evo Blue hälsena

Copyright © 2020 Ryggcentrum Lund
Webbsida av Joomlaproffs.se